2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Vihar – További megyékben adtak ki másodfokú riasztásokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-15 12:21:20
A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar mellett Somogy és Zala megye több járására is másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Hajdú-Bihar, Somogy és Zala megyében olyan heves zivatarokra kell készülni, amelyeket károkozó szél és nagy méretû jégdarabok is kísérhetnek. Emellett rövid idõ alatt akár 50 milliméter esõ is hullhat. Ezért ott másodfokú riasztásokat adtak ki.

Az ország többi területén mind a heves zivatar, mind a felhõszakadás veszélye miatt elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.
A figyelmeztetésben azt írták: kora estétõl fokozatosan szûnnek meg a zivatarok. Csütörtök estétõl péntek estig nem valószínû veszélyes idõjárási jelenség. Péntek estétõl viszont kell készülni arra, hogy délnyugaton egy-egy intenzívebb záport kis valószínûséggel dörgés, villámlás kísérhet.

Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a következõ napokban is folytatódik a változékony idõjárás. A több-kevesebb napsütés mellett több helyen lehetnek záporok, zivatarok. A hét végére viszont némileg erõsödik a nappali felmelegedés is, vasárnap néhol 25 Celsius-fokig emelkedhet a hõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!