2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Jobbik: átverte a kormány a devizakárosultakatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-15 12:29:25
Megérkeztek a bankoktól az elszámolásról szóló levelek, melyek kapcsán sokan most döbbennek rá, hogy a kormány megint átverte õket – jelentette ki Kõszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetõje sajtótájékoztatóján.

A képviselõ emlékeztetett: Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetõje, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is azt ígérte, hogy mintegy 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztõrészletek és a devizakárosultak több, mint 90 százaléka jobban jár.

Hozzátette: Kósa Lajos tavaly október végén azt nyilatkozta a témával kapcsolatban, hogy kacsa a devizahitelek piaci árfolyamon való forintosítása. Majd szó szerint idézte a Fidesz alelnökét: „a piaci árfolyam a devizahiteleseket olyan mértékben hozná lehetetlen helyzetbe, hogy amit eddig adtunk segítséget, annak semmi értelme nem lenne”.

Kõszeghy Csanád Ábel szerint igaza volt Kósa Lajosnak, hiszen ennek így valóban nem volt értelme. Elmondta: a hitelkárosultak alig több mint felének csökkent a törlesztõrészlete, körülbelül az egynegyedének nem változott, további egynegyedének pedig még nõtt is a fizetnivalója – tette hozzá a Jobbik politikusa.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!