2024. április 19. Péntek, Emma.
 
NFM: tizenkét körforgalom épül balesetveszélyes csomópontokbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-15 12:35:21
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat; a projekt elsõ köre ugyancsak hat helyen javítja a közlekedésbiztonságot – közölte a fejlesztési tárca csütörtökön.

Az NFM felidézte: a kormány április végén döntött a Közlekedés Operatív Program “Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projekt támogatásának növelésérõl.

A projekt elsõ köre hat település – Apagy, Hajdúböszörmény, Kölcse, Nyíregyháza-Oros, Szekszárd és Vásárosnamény – közlekedésbiztonsági helyzetét javítja.

A mûszaki tartalom bõvítésével körforgalmi fejlesztések kezdõdhetnek meg mintegy nettó 840 millió forint kivitelezési költséggel a 25-ös fõút három egri, az 51-es fõút kalocsai, az 56-os fõút szekszárdi és a 83-as fõút gyõri csomópontjában is.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. várhatóan már júniusban megköti a kivitelezési szerzõdéseket és júliusban átadja a munkaterületet.

A munkálatok 2015 végéig mind a tizenkét helyszínen befejezõdnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Érj haza biztonságban! országos közlekedésbiztonsági programban további 22 új körforgalom terveit készíti elõ, ebbõl kettõt még idén meg is építenek – idézi a közlemény Tasó Lászlót, az NFM infrastruktúráért felelõs államtitkárát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!