2021. július 29. Csütörtök, Márta, Flóra.
 
Egyre olcsóbban lehet hitelhez jutniForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-29 12:04:17
Az elõzõ havi megingás után áprilisban ismét csökkentek a lakáscélú forinthitel szerzõdések átlagos kamatai, csakúgy mint a többi lakossági hitelkamat.

A forintalapú lakáshitelek átlagos kamatlába áprilisban 21 bázisponttal 6,24 százalékra csökkent az elõzõ havi 16 bázispontnyi emelkedés után és ezzel 1,46 százalékponttal lettek alacsonyabbak, mint egy évvel azelõtt voltak.

A szabad felhasználású forint jelzálog hitelek 8,0 százalékos átlagos kamata 0,9 bázisponttal mérséklõdött a múlt hónapban és 2,07 százalékponttal estek az eltelt egy évben. A személyi hitelek 20,45 százalékos átlagkamata 1,11 százalékponttal volt alacsonyabb, mint az elõzõ hónapban és 2,06-tal állt a tavaly áprilisi szint alatt - közölte az MNB.

A betétek is egyre kevesebbet fizetnek

A forintbetét szerzõdések átlagos kamata is csökkent, az 1,39 százalékos kamatláb 0,55 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban volt. Az euróban vezetett lakossági számlán lévõ összegek 0,4 százalékos kamata alig különbözik az egy évvel korábbitól, de 16 bázisponttal alacsonyabb a márciusinál.

Kivébe az euróban tartott pénzünkre

A lakossággal ellentétben a vállalati hitelkamatok emelkedtek a múlt hónapban. Az egymillió eurós értékhatár alatti hitelösszegre vonatkozó 5,04 százalékos átlagos kamatláb 3 bázisponttal magasabb a márciusinál és 8-cal az egy évvel korábbinál. A nagyobb összegû vállalati hitelekre átlagosan érvényes 2,76 százalékos kamat 0,16 százalékponttal magasabb a márciusinál, de 146 bázisponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!