2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Még hetet kell aludni az olcsó mosógépértForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-25 11:11:40
Július elsejétõl lehet pályázni az államilag támogatott mosógépcsere-programra. Az Otthon melege program ötödik alprogramja keretében akár 45 ezer forint vissza nem térítendõ támogatást is lehet nyerni.

A készülékcserével minimum 10 százalékos energia- vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni. Az 500 millió forinttal támogatott program keretében legfeljebb 45 ezer forint vissza nem térítendõ támogatás kapható régi mosógépek energiatakarékos új készülékre történõ cseréjéhez, mondta Mészáros Fanni a CECED Magyarország Egyesülés cégvezetõje.

Öregek a gépek

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium május 28-án hirdette meg az Otthon melege programhoz kapcsolódó pályázati felhívást.

A CECED Magyarország 2013-as tanulmánya szerint a magyarországi háztartásokban levõ háztartási nagygépek 46 százaléka 8 évnél idõsebb, a mosógépeknél ez az arány már meghaladta a 49 százalékot.

A 13 tagú CECED Magyarország Egyesülés segíteni kívánja a pályázókat. A www.csereprogram.hu honlapra összegyûjtöttek minden szükséges információt, amelyekhez itt bárki regisztráció nélkül hozzájuthat - hívta fel a figyelmet Mészáros Fanni.

A tavaly õsszel indult, szintén állami támogatással megvalósuló hûtõgépcsere-akcióról a cégvezetõ elmondta: csaknem 25 ezer pályázat érkezett, ezeknek 96 százalékát jóváhagyták, végül több mint 22 ezer készüléket cseréltek ki, ami magas aránynak számít.

A pályázat indulása alkalmából a CECED Magyarország tagvállalatai adományozási akciót jelentettek be; olyan családoknak segítenek új, energiatakarékos készülékekkel, akik még a támogatással együtt sem tudnak új mosógépet vásárolni. A felajánlott 16 mosógépet az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el rászoruló családoknak.

Még egy hét, és lehet pályázni

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Sergiy Tryapitsyn

A pályázatok a megjelenést követõen, a 2015. július 1-je és 2015. szeptember 30-a közötti idõszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.A pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a kormányzati portálon.

Az Otthon melege program ötödik alprogramja 12 ezer, magyarországi lakóhellyel rendelkezõ magánszemély számára nyújt 25‒45 ezer forint vissza nem térítendõ állami támogatást új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!