2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Félmilliárdot önt az állam a fesztiválokbaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-04 10:37:45
Idén összesen 150 millió forinttal támogatja a kormány a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat, míg a Nagyon Balaton 337 milliós állami támogatást kap.

Idén négy nagy fesztivált összesen 150 millió forinttal támogat közvetlenül az állam, míg a kulturális alap további 300 millió forintos keretére pályázni lehet a kulturális, gasztronómiai programok szervezõinek - közölte az erõforrásminisztérium államtitkára.

A turizmus tizedét hozzák

Rétvári Bence kiemelte, sok európai fiatal, ha igazán szabadnak és önfeledtnek szeretné magát érezni, magyarországi fesztiválokra látogat el.A turizmus 10-12 százalékát ezek a fesztiválok adják, évente 100 milliárd forint bevételhez juttatva a gazdaságot,és munkalehetõséghez a helyieket.

Rétvári Bence közölte: félmilliárdot kapnak a kiemelt fesztiválok

Forrás: Origo

Az államtitkár elmondta, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest állami támogatása 1,9 milliárd forintra nõ, a kiemelt vidéki kulturális fesztiválok között pedig 250 milliót osztanak szét.

A Nemzeti Kulturális Alap további 300 millió forintot oszt szét pályázatain a nagy turisztikai vonzerõt jelentõ kulturális, gasztronómiai fesztiválok, programsorozatok támogatására. A kormányzat tavaly 27-rõl 18 százalékra csökkentette a fesztiválbelépõk áfa-tartalmát - emlékeztetett Rétvári.

Már javában tombol a Volt

Az egyik kiemelt állami támogatással segített Volt fesztivál már javában tart. Az Origo is beszámolt arról, hogy örülnek a szervezõk, mert dugig van a fesztivál, minden jegyet eladtak péntekre. Az idei Volt lesz valószínûleg a leglátogatottabb a fesztivál több mint húszéves történetében.

A Bastille a színpadon

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az elsõ két napon és a nyitóestén összesen 55 ezren vettek részt, ésszombatra is rengeteg nézõt várnak, még Áder János köztársasági elnök is megjelenik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!