2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ma kezdõdik a quaestorosok kártalanításaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-13 11:40:51
Ma, azaz július 13-án kezdõdik meg a Quaestor-törvény szerinti kárrendezés, elõször a Befektetõvédelmi Alapot terhelõ kártalanítási részt fizetik ki a brókerkárosultaknak.

A károsultakat egyenként húszezer euróig, mintegy 6 millió forintig kártalanítják. A Beva személyre szóló levélben értesíti a befektetõket a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés összegérõl, a kárrendezés számításának módjáról és a jelen szakaszban kifizetendõ összegrõl.

A mintegy 32 ezer ügyfélmost összesen 88 milliárd forintot kap meg. Ahhoz, hogy fizetni tudjon, a Beva 110 milliárd forintos, 3 hónapos áthidaló hitelt vett fel az MNB-tõl, a pénzbõl jut a Buda-Cash, a Hungária és a Quaestor ügyfeleinek a kártalanítására – írja a Napi.hu.

Indul a Quaestor-ügyfelek kártalanítása

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Alkotmánybíróságra várnak

A százezer euróig (30 millió forintig) fennmaradó összeg további kifizetésére, ami további mintegy 100 milliárd forintot tesz ki, egyelõre várni kell, addig ugyanis a jelenleg zajló alkotmánybírósági (Ab) eljárásoknak le kell még zárulniuk.

Az OTP és a Buda-Cash-ügyfelek egy csoportja is azt kifogásolja az Ab elõtt, hogy a törvényhozó önkényesen és indokolatlanul elõnybe hozta a Quaestor-ügyfeleket más brókercégek károsultjaival szemben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!