2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Ha már állna a kerítés, most 1333-an toporognának elõtteForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-19 12:14:29
Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot délután Ásotthalom külterületén fogták el a rendõrök, ott 104 afgán, 17 bangladesi, 12 szíriai és 7 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Pénteken is rengetegen jöttek

Eddig a legtöbb, 1296 határsértõvel szemben pénteken intézkedteka rendõrök Csongrád megyében. Egy szegedi taxis és egy 33 esztendõs, ugyancsak szegedi nõ ellen is eljárást indítottak jogellenes tartózkodás elõsegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt, mindketten szíriai határsértõket szállítottak volna a fõvárosba a csongrádi megyeszékhelyrõl. A határsértõkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendõrség.

Korábbi felvétel

Fotó: Bielik István - Origo

Országszerte 1333-an

Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton összesen 1333 embert fogtak el a rendõrök, két esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetõeljárás - tudatta az Országos Rendõr-fõkapitányság kommunikációs szolgálata.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!