2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vérrel lehet jegyet szerezni egy erdélyi fesztiválraForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-21 13:01:34
Romániában olyan kevesen adnak vért, hogy így próbálják felhívni a figyelmet a fontosságára.

Egy Untold fesztivál és a román Országos Vérellátó Szolgálat összefogott, hogy véradásra buzdítsák az embereket. Meghirdették a Pay with blood [fizess vérrel] akciót. Akik pár nappal ezelõtt Bukarestben jelentkeztek a kijelölt véradó központoknál, azok napijegyet kaptak. Hétfõn és kedden pedig Kolozsváron hirdettek hasonló akciót, azaz akik sietnek, még szerezhetnek jegyet a fesztiválra, amin fellép többek között David Guetta, Avicii és a Wu-Tang Clan is.

"A fesztivált Erdély szívében, Kolozsváron szerveztük meg, azon a helyen, amit a Drakula-legendák híressé tettek. A romániai vérközpontok folyton vérhiánnyal küszködnek, ezzel a kampánnyal az a célunk, hogy tudatosítsuk az emberekben a véradás szükségességét, és hogy növeljük a romániai véradók számát" - mondta a fesztivál igazgatója, Bogdan Buta. Ennek megfelelõen a fesztivált egy olyan poszterrel hirdetik, aminDrakulától is éppen vért vesznek.

Ahogy a BBC megjegyzi, Romániában a legkevesebb a véradók száma egész Európában, mindössze a lakosság 2 százaléka jár rendszeresen vért adni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!