2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A gázóraleolvasók otthon maradnakForrás: www.investor.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-31 11:03:15
Nem lesz rendkívüli gázóraleolvasás azoknál a gázfogyasztóknál, akiket átvesz a nemzeti közmûszolgáltató. Ha viszont valakinek tartozása van, bonyodalmakra számíthat.

Nem lesz dupla leolvasás a gázszolgáltatók ügyfeleinél, azaz sem a régi, sem az új közmûcég nem tart rendkívüli szemlét - írja a Népszava. Akinek nincs tartozása, az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltatóhoz tartozó Fõgáznál ugyanúgy maga jelentheti be az óraállást, mint eddig. A lap információi szerint az állami szolgáltatóhoz kerülõ 2,6 millió gázfogyasztót levélben kellett megnyugtatni, hogy nem kell a gázórások rohamától tartaniuk. Korábban az terjedt el, hogy a váltás miatt a régi és az új szolgáltató is ellenõrzi a mérõmûszereket.

Bonyodalmakra azok számíthatnak, akiknek tartozásuk van.

A problémás háztartásoknak elõbb a régi szolgáltatónál kell rendezniük a hátralékot, addig az új vállalat nem veszi át az érintetteket - írja a lap. A vitás kérdések tisztázására fél-egy év áll majd rendelkezésére a lakossági gázszolgáltatásból kivonuló GDF Suez, E.ON és Tigáz ügyfeleinek.

Az új közmûszolgáltató arra is figyelmeztetett, hogy az átállás és az óraleolvasás körüli bizonytalanságok miatt a közeljövõben olyan csalók megjelenésére lehet számítani, akik magukat az ENKSZ vagy a Fõgáz munkatársának kiadva akarnak bejutni a lakásokba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!