2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A migránsok állítják, tanulóautóban csempészték át õket a határonForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-08-01 13:52:17
Három villogõ rendõrautó zárt körbe egy fekete BMW tipusú tanulóautót Szegeden. Migránsok egy csoportja ugyanis azt állította, hogy a Lele Autósiskola egyik gépkocsijában jutottak át a határon 500 euróért. Az oktatót és a tanulóvezetõt kihallgatták, és a menekülteket is bevitték a kapitányságra.

Az tanulóautó belsõ terét és a tanulóvezetõ lány táskáját is átkutatták a rendõrök Szegeden, amikor három rendõrautó körbe vette a Lele Autósiskola BMW-jét. Az átvizsgálás után

a tanulót és az oktatót is külön rendõrautóba ültették, majd a Szegedi Rendõrkapitányságra szállították- írja a Délmagyar.hu, ahol fotókat is talál az esetrõl.

Rendõrök õrzik a határsértõket, akiket a Tisza árterében, Szeged közelében fogtak el

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A tanulóautóra mutattak

Elõzõleg a rendõrök egy megállítottak egy autót, amiben öt afgán utazott. Jogszerû magyarországi tartózkodásukat azonban nem tudták igazolni. Az intézkedés ideje alatt az illegális bevándorlók azt mondták, hogy az éppen akkor mellettük elhaladó tanulóautóban ülõknek fizettek 500 eurót azért, hogy átjussanak a határon. Ezután állították meg a rendõrök a kocsit.

Az oktatót és a tanulóvezetõt tanúként hallgatták ki, velük szemben bûncselekmény gyanúja nem merült fel. Lele Attila, az autósiskola vezetõje a hírportálnak azt mondta,

valószínûleg találomra mutattak rá a kocsikjukra,

szerinte, ha valaki más hajt el ott, akkor arra az autóra böktek volna rá a migránsok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!