2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tömeghalál: egymást taposta a tûz elõl menekülõ tömegForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-07 11:34:11
Több mint 100-an meghaltak, mintegy 140-en megsérültek egy oroszországi bárban kitört tûzvészben.

Több mint 100-an haltak meg egy tûzvészben, amely egy oroszországi étteremben tombolt pénteken éjszaka. Az Ural hegységnél lévõ Perm városában történt katasztrófának csaknem 140 sebesültje is van. Az orosz hatóságok szombaton azt közölték, hogy kizárt a terrortámadás lehetõsége.

 

A Rendkívüli Helyzetek Minisztériumára hivatkozva az ITAR-TASSZ azt közölte, hogy a tragédia helyszínén, a "Sánta ló"-nak nevezett és a városi középosztály körében kedvelt elegáns étteremben vállalati bulit tartottak pénteken este, és a résztvevõk petárdákat lõttek fel a zárt helyiségben. A vizsgálat szerint valószínûleg egy petárda úgy robbant fel, hogy lángra kapott a gyúlékony, mûanyag mennyezet az étteremben, és a tûz villámgyorsan elharapózott. A helyi rendõrség szóvivõje azt mondta a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek, hogy az emberek pánikba estek, és egymást eltaposva próbáltak kimenekülni, de a lángok útjukat állták. Az áldozatok szénmonoxid mérgezést szenvedtek, megégtek vagy halálra taposták õket.

 

Nézze meg a sokkoló képeket >>>


A legutolsó adatok szerint 102 ember halt meg. A helyszínre kivonultak a Szövetségi Biztonsági Szolgálat anti-terrorista egységének emberei is, aki késõbb kijelentették, hogy a nyomok alapján kizárható, hogy merénylet történt. Vlagyimir Markin, a nyomozás vezetõje a Vesti-24 nevû orosz tévének azt mondta: 100 százalékig biztos, hogy nem volt terrorista akció. A RIA Novosztyi-nak név nélkül nyilatkozó egyik rendõrtiszt azt viszont nem zárta ki, hogy valaki szándékosan okozta a tüzet, vagyis bûncselekmény történt.

Az orosz hírügynökségek azt közölték, hogy a hatóságok két repülõvel szállították el a nagyon súlyos, égési sérülteket, hogy megfelelõ kórházakban kapjanak ellátást. A tíz legsúlyosabb sérültet az égési sérülésekre specializálódott egyik moszkvai kórházba vitték. A katasztrófa kivizsgálására a kormány különbizottságot állított fel - közölte Vlagyimir Putyin miniszterelnök szóvivõje.

A permi tömegtragédiához hasonló utoljára 1977-ben történt Oroszországban. Akkor a moszkvai Rosszija szállóban pusztított tûz, és 42-en haltak meg. Az orosz hírügynökségek szerint azóta is tarja magát a vélemény, hogy gyújtogatás okozta a katasztrófát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!