2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ezer eurót kértek Szegeden a migránsoktólForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-08-14 10:43:26
Ötvenegy csoportban 1307 határsértõt - köztük 285 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Szenti Szabolcs közölte, hogy a legnagyobb csoportot éjszaka Röszkénél fogták el, ott 87 szíriai, 20 afgán, nyolc pakisztáni és egy iraki állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Korábbi felvétel

Forrás: MTI

Ezer euró volt a tarifa

A rendõrök több olyan magyar állampolgárt is elfogtak, aki határsértõket szállított volna Budapestre Szeged térségébõl.Egyikük ezer eurót kért három szíriai állampolgártól az útért,másikuk megpróbált elhajtani, és csak több rendõrautó tudta megállítani. A sofõrök ellen jogellenes tartózkodás elõsegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetõeljárás. A rendõrök a bûncselekmény elkövetéséhez használt jármûveket lefoglalták. A határsértõkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendõrség.

220-an máshol jöttek

Tiltott határátlépés miatt csütörtökön 1527 embert fogtak el országszerte a rendõrök, három gyanúsítottal szemben embercsempészet miatt indult büntetõeljárás – tudatta az Országos Rendõr-fõkapitányság kommunikációs szolgálata.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!