2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
2017-tõl minden általános iskolás ingyen kapja a tankönyveketForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-08-30 14:35:56
Felmenõ rendszerben kiterjesztik az ingyenes tankönyvellátást, 2017-tõl minden általános iskolásnak alanyi jogon járnak az ingyen tankönyvek - mondta Dunai Mónika.

A Fidesz-frakció szóvivõje az M1 aktuális csatornán vasárnap emlékeztetett, hogy a nap múlva kezdõdõ tanévben az 1,2 millió általános és középiskolásnak több mint fele, mintegy 650 ezer gyerek ingyen kapja meg tankönyveit.

Idén az általános iskolások között az elsõ, második és harmadik évfolyamon mindenki számára jár az ingyenes tankönyv, a felsõbb évfolyamokon pedig rászorultsági alapon.

Kiszállításra váró tankönyvek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.budaörsi telephelyén

Forrás: MTI/Marjai János

Felmenõ rendszer

A kormány két éve elkezdett tankönyvreformját felmenõ rendszerben valósítják meg.

A folyamat részeként mintegy 35 százalékkal kell kevesebbet fizetni a könyvekért, mint 2013-ban. Idén átlagosan 12 ezer forintba kerül egy tankönyvcsomag.

A cél, hogy jövõre már 700 ezer, 2017-ben pedig valamennyi általános iskolás alanyi jogon kaphassa meg ingyenes tankönyveit - hangsúlyozta.

Emellett tervezik az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztését is, hogy a gazdaság teljesítõképességének függvényében az általános iskolákban csak a legtehetõsebb 10 százaléknak kelljen fizetnie.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!