2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Iskolakezdés Hajdú-Bihar megyébenForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-01 20:18:51
A debreceni Csapókerti Általános Iskolánál tartotta 2015. szeptember 1-jén „Az iskola rendõre” program tanévnyitó sajtótájékoztatóját a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság a gyermekek védelmét, a közlekedési munkában való aktív részvételt kiemelt feladatának tekinti, ezért „Az iskola rendõre” program a 2015/2016-os tanévben is folytatódik. Fontos célja a programnak a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövetõ magatartásának elõsegítése, közlekedési ismereteik bõvítése, a gyermekek biztonságát veszélyetetõ egyéb tényezõk felderítése, megszüntetése.

Bacsó Attila r. alezredes – a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetõje – tájékoztatta a jelenlévõket, hogy a gyermekeknek mire kell fokozottan odafigyelniük a mindennapi közlekedésben. Az alezredes kiemelte, hogy a közúti közlekedésben a gyermekek a legsérülékenyebbek, ezért fontos náluk a tudatos közlekedési magatartás kialakítása, a szülõi példamutatás.

Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a megyei rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési osztályának vezetõje a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ebben a tanévben is folytatódnak Hajdú-Bihar megyében a rendõrség biztonságra nevelõ iskolai programjai – a D.A.D.A., valamint az ELLEN-SZER program –, amelyek mellett a bûnmegelõzési tanácsadókkal és a drog-prevenciós tisztekkel is találkozhatnak a diákok tanórák keretén belül. Az alezredes hangsúlyozta, hogy az elsõdleges cél az, hogy a tanulók készség szinten sajátítsák el azokat a magatartási szabályokat és praktikákat, amelyekkel megelõzhetõ a bûnelkövetõvé, vagy áldozattá válás.

Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöke elmondta, hogy a bûnmegelõzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában az óvodák és iskolák környékén a helyi polgárõrök ebben az évben is a rendõrséggel együttmûködve részt vesznek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság arra kéri a gépjármûvezetõket és a kerékpárosokat, hogy az oktatási intézmények környékén – különösen az ott található gyalogos-átkelõhelyeknél – fokozott óvatossággal közlekedjenek. A jármûvezetõk számoljanak a megnövekedett forgalommal, amely miatt meghosszabbodhat az utazási idõ, valamint az iskolák környékén parkolási nehézségek is adódhatnak. A tömegközlekedéssel utazók a fel- és leszállás során fokozattan figyeljenek, valamint leszállást követõen mindig keressék meg a biztonságos átkelés lehetõségét!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság valamennyi diáknak sikeres, balesetmentes tanévet kíván!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!