2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Sorra mondják vissza magyarországi utazásaikat a külföldiekForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-06 12:47:05
A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagirodáinál a menekülthelyzet miatt külföldi csoportok és egyéni utasok sorra mondják le magyarországi látogatásaikat. A szervezet attól tart, hogy a következõ napokban még több lemondás érkezhet, ami jelentõs bevételkiesést okozhat.

Közölték, hogy a MUISZ az utazási irodák nevében ezért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez fordult, hogy a külföldi országokban megjelenõ hírek mellett tudatosítsák:Budapest turizmusát nem befolyásolja a menekülthelyzet, és Magyarország változatlanul biztonságos úti cél.

A menekültek mellett is biztonságos úti cél Magyarország

Forrás: Csanádi Márton - Origo

Levelükben azt írták, hogyhatározott és gyors kommunikáció segítségével el lehet kerülni az élénkülõ beutazó turizmus jelentõs visszaesését,ellenkezõ esetben Magyarország jelentõs nemzetgazdasági bevételtõl eshet el.

Még több lemondás érkezhet

Erdei Bálint, a MUISZ elnöke elmondta: van olyan utazási iroda, ahol a jellemzõennapi 50 egyéni foglalás helyett az utóbbi két napban csak 4-6 érkezett,a csoportok pedig a tervezett létszámnál kevesebb fõvel érkeznek, mivel sokan nem mernek ideutazni.

Hozzátette, hogy eddigjellemzõen a szeptember elején-közepén esedékes utakat törölték, de volt már októberi, nagy létszámú csoportlemondás is.Van olyan tagiroda, amely jelezte, hogy Hegyeshalomról nem tudnak továbbjönni vonattal a Bécsbõl érkezõ vendégei. Egyelõre csak néhány iroda jelezte a problémát, de attól tartanak, hogy a következõ napokban ennél több lemondás érkezhet - mondta.

Sorra mondják vissza foglalásaikat a külföldiek

Forrás: Szabó Gábor


A fõ probléma az, hogy a külföldi sajtóban folyamatosan sokkoló képek jelennek meg a magyarországi helyzetrõl, és ez már önmagában elriasztja a turistákat attól, hogy Magyarországra jöjjenek, függetlenül attól, hogy repülõvel, vonattal, autóval vagy hajóval érkeznének - mondta, hozzátéve: további tapasztalat, hogy a Keleti pályaudvar környéki szállodákból azonnal szeretnének átköltözni a vendégek más hotelekbe.

Erdei Bálint szerint, mivel az elsõ jelzések csütörtökön érkeztek, a várható bevételkiesés összegét még nagyon nehéz megállapítani. 

A külföldi partnerirodák folyamatosan érdeklõdnek a hazai utazási irodáknál a magyarországi helyzetrõl, akik igyekeznek megnyugtatni õket arról, hogy a turisták nincsenek veszélyben sem Budapesten, sem az ország többi pontján - mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!