2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A nagyobb cégek bíznak a magyar gazdaságbanForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-24 16:47:38
Erõsebb forintra és a gazdaság jelenlegi teljesítményének folytatódására számítanak a legnagyobb hazai cégek, derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index legfrissebb adataiból.

Tavaly év eleje óta csaknem felére csökkent azoknak a hazai nagyvállalatoknak a száma, amelyek a magyar gazdaság visszaesésére számítanak, közölte a K&H. Azonbanezzel együtt is maradt az óvatos hangulat,hiszen a javuló gazdasági környezetben bízó cégek aránya érdemben nem emelkedett a cég szerint, inkább a jelenlegi növekedési ütem folytatódására számítók tábora erõsödött.

Bíznak a növekedésben

„Azt látjuk, hogy ha nem is töretlenül, de az elmúlt másfél év alatt erõteljesen, 22 százalékról 12 százalékra lecsökkent a gazdaság visszaesését feltételezõ cégek aránya, miközben 53 százalékuk, minden második vállalat a mostani, kedvezõ növekedési ütem stagnálására számít,további 35 százalékuk pedig erõteljesebb növekedésben bízik” – részletezte az eredményeket Peter Roebben, a K&H vállalati üzletágának vezetõje.

„A hazai nagyvállalatok több mint fele nem számít jelentõs gazdaságpolitikai változásra a kormányzat részérõl, és mindössze 15 százalékuk vár növekvõ adó- és közterheket a következõ egy év során” – mondta a szakember.

Bizakodóan állnak a magyar gazdasághoz

Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

A forint árfolyamának alakulására vonatkozóan 10-bõl 6 vállalat jellemzõen 306 forint körüli euró árfolyammal tervez a következõ fél év során, minden tízedik nagyvállalat szerint pedig még a 306 forintnál is erõsebb euró árfolyamra lehet számítani. Ez azt jelenti a K&H szerint, hogy a legnagyobb cégek döntéshozóinak megítélése szerinta jelenlegi, 310 forint körüli sávból év végéig még erõsödhet a hazai deviza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!