2021. június 24. Csütörtök, Iván.
 
Újabb adócsökkentésrõl beszélt Varga MihályForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-09-30 20:33:17
A szolgáltató szektor számos szereplõjének lesz kötelezõ a pénztárgép használata. A masszõrök, a pénzváltók és az italautomaták is be lehetnek kötve az adóhivatalhoz. A nemzetgazdasági miniszter újabb adócsökkentésrõl is beszélt, és elmondta, hogy összehívta a bankvilág szereplõit a hitelezés aktivitása miatt.

A lakásépítések áfájának csökkentése is lökést adhatna a beruházásoknak, a szaktárca most a lehetséges megvalósítás részleteit vizsgálja – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A pénzváltók is kaphatnak pénztárgépet

A miniszter a Magyar Idõknek arról is beszélt, hogy újabb ágazatokban lesz kötelezõ az online pénztárgépek használata. Az érintettek között lehetnek a szervizek, a gépjármûalkatrész-kereskedõk, a pénzváltók, a masszõrök, de megvizsgáljuk annak a lehetõségét is, érdemes-e elõírni, hogy diszkókban, fitneszklubokban is online kasszával állítsák ki a nyugtát, és az étel- és italautomatákat is bekötik az adóhivatalhoz. Szeretnénk elérni, hogy a hatóság pontos információkhoz jusson arról, mekkora készpénzforgalmat bonyolítanak le az országban üzemelõ efféle készülékek.

A masszõrök is kaphatnak pénztárgépet

Forrás: MTI/Marjai János

A tárcavezetõ a menekültügy gazdasági aspektusairól kifejtette, hogy elõször a magyar munkanélküliek helyzetét kell rendezni, a migránsok munkavállalása ez után jöhet szóba.

A tömeges bevándorlás miatt a határzár kiépítésére és az akadály megvédésére harmincmilliárd forintot fordított az állam. A költségvetés módosításáról szóló javaslat újabb hatvanmilliárdos összeget bocsát rendelkezésre.

Áfacsökkentés jöhet

Varga Mihály azt mondta, a késõbbiekben a lakásépítések kapcsán is mérlegelheti a kormány a 27 százalékos forgalmi adó csökkentését. A lépés újabb lökést adhatna a beruházásoknak.

Forrás: NAV

A miniszter elmondta, hogy megbeszélésre hívta a bankrendszer képviselõit azt javasolva: tekintsék át együtt, miként fokozható a hitelezési aktivitás. Felidézte, hogy a bankadó jövõ évi hatvanmilliárdos csökkentése egy megállapodás része. Az állam a teher enyhítését vállalta, a bankok pedig azt, hogy több hitelt adnak a gazdaságnak, mint eddig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!