2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megrohamozták Horvátországot a magyar turistákForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-10-08 18:28:21
A délszláv háború utáni 20 év rekordját megdöntve több mint 2,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyar vendégek az idén Horvátországban.

Az idei év elsõ 9 hónapjában közel 439 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, 17,1 százalékkal több mint tavaly ugyanebben az idõszakban - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetõje az MTI-t. Marin Skenderovic elmondta: összesen csaknem 2,440 millió magyar vendégéjszakát regisztráltak, ami 16,4 százalékkal haladja meg a korábbi év elsõ 9 hónapját.

Zsúfolt strand Vir szigetén

Forrás: Lantos Gábor

A horvátországi turizmus 20 éve alatt még soha ennyi idõt nem töltöttek a magyar látogatók az adriai államban, ahol eddig 2005 volt a magyarok rekordéve 2,405 millió vendégéjszakával.A magyar turisták létszáma is megközelítette már a 2005-ös csúcsot,az akkori 453 ezer vendéggel szemben idén eddig 439 ezer magyar kereste fel Horvátországot. Ez utóbbi adat 17,1 százalékkal magasabb a múlt évi hasonló idõszaknál, de a vendégszám és a vendégéjszaka mutatója alapján a legnagyobb növekedést idén a magyar adatok jelezték Horvátország tíz legfontosabb küldõ állama közül.

Töretlen lendület

Marin Skenderovic hozzátette: a magyar vendégek egész éven át tartó növekedési mutatói szeptemberben is átlagon felüli bõvülést jeleztek. Ez azt mutatja, hogy a turizmus számára nem okozott gondot az illegális migráció miatt szeptember közepétõl a határokon kialakult helyzet, hiszen az utasforgalom továbbra is zökkenõmentes maradt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!