2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Pályázhatnak az aktív mezõgazdasági termelõkForrás: uzletresz.hu
Utolsó módosítás: 2015-10-08 18:48:10
Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés és az ökológiai gazdálkodásra történõ áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása címmel jelentek a felhívások. Az aktív mezõgazdasági termelõk pályázhatnak.

Az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) program keretében fontos a vidéki területek fenntartható fejlõdésének támogatása, valamint a környezet állapotának megõrzése és javítása. Kiemelten kívánják támogatni a biológiai sokféleség megõrzését, valamint a környezettudatos gazdálkodást és fenntartható tájhasználat kialakítását. A kedvezményezett aktív mezõgazdasági termelõknek öt évre kell kötelezettséget vállalniuk a pályázatban.A most rendelkezésre álló keret mintegy 158,6 milliárd forint.A kormány egyértelmûen a kis- és közepes gazdaságokat szeretné elsõsorban támogatni.
A szántóföldi földhasználati kategóriában a támogatás mértéke 300 hektár nagyságú földterületig 100 százalék, 300 és 1200 hektár között 85 százalék, 1200 hektárt meghaladó terület esetében 50 százalék. Ezekkel szemben a gyep, a nád és az ültetvény kategóriában a támogatás intenzitása minden esetben 100 százalék.

Egy hónap múlva indul

Az ökológiai gazdálkodásra történõ áttérést támogatására most mintegy 51,5 milliárd forint a keret. A támogatott területnek el kell érnie a 0,3 hektárt. A minimális mûvelési méretnek pedig legalább 1 hektár nagyságúnak kell lennie. A támogatás feltétele az ökológiai gazdálkodás 5 éves fenntartása.
Az érintettek a pályázatukat ez év november 7. és december 7. között, kizárólag elektronikus úton nyújthatják bea Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (M)VH felületén. Akik késõbb szeretnének csatlakozni a programhoz, azok ezt 2017-ben is megtehetik- olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!