2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A menekültválság miatt módosul a költségvetésForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-10-18 15:01:12
Az Országgyûlés következõ kéthetes ülésén teheti le a miniszteri esküjét a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére kinevezett Rogán Antal. A képviselõk emellett részben a migránshelyzettel összefüggésben nagyobb átcsoportosításokat hajthatnak végre az idei költségvetésben, valamint vitanapot tarthatnak a termõföldek privatizációjáról.

A házelnök elõzetes napirendi javaslata alapján a parlament ülésének elsõ fele hétfõtõl csütörtökig tart, majd a következõ hétfõn ér véget.

Az elsõ ülésnap 13 órakor, napirend elõtti felszólalásokkal kezdõdik, ezt követheti a Fidesz-frakció élérõl távozó Rogán Antal eskütétele.

Kedden szavazhatnak a büdzsémódosításról

A Ház a Költségvetési Tanács véleményének megérkezése esetén kedden szavazhat az idei büdzsé módosításáról, aminek eredményeként a migrációs krízis kezelése érdekében 60 milliárd forinttal emelkedik a rendkívüli kormányzati intézkedések kerete.

A változtatás tartalmazza továbbá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap 47,2 milliárd forintos hitelének átvállalását is.

Menekültek Zákánynál. Plusz hatvan milliárd forintot kaphat a kormány

Forrás: AFP/Hanna Sonia

A parlament módosíthatja az egészségügyi törvényt is, így az országos tiszti fõorvos kötelezõ egészségügyi szûrõvizsgálatot rendelhet el a menedékkérõknek a válsághelyzetekben.

Csütörtökön az Országgyûlés tárgyal az európai ügyek bizottságának jelentésérõl is. Ez azon uniós rendelet módosítását érinti, amely a menekültkrízishez kapcsolódóan az áthelyezési válságmechanizmus létrehozásáról szól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!