2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A Facebook jelzi, ha a Nagy Testvér figyelForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-10-20 20:39:57
A Facebook külön figyelmeztetést ad, ha nem sima hackerek, hanem egy ország kormánya próbál meg hozzáférni adatainkhoz.

 

Újít biztonsági beállításain a Facebook. Az oldalon eddig is jelezték a felhasználók részére, ha a profilhoz illetéktelen személyek próbáltak meg hozzáférni, mostantól azonban arról is kapunk értesítést, ha éppen egy ország kormánya akar belépni a fiókunkba.

A közösségi oldal biztonsági vezetõje egy bejegyzésben jelezte, hogy a felhasználókat mostantól egy speciális üzenettel figyelmeztetik, ha a profilt a kormány által finanszírozott szereplõk próbálják meg feltörni - vagy legalábbis erre erõs a gyanú.

Erre azért van szükség, mertaz ilyen támadások sokkal komolyabbak és hatékonyabbak az átlagnál,így szükségesnek látják a felhasználók tájékoztatását.

Ilyen üzenet jelenik meg az érintett felhasználóknál

Forrás: Facebook

"Ha ilyetén módon próbálnak meg hozzáférni adatainkhoz, az arra utal, hogy az asztali számítógépet vagy mobilt kártevõvel fertõzték meg" - fogalmazott Alex Stamos. Így akik ilyen üzenetet kapnak, azoknak érdemes teljesen újrahúzni a teljes rendszert,egy egyszerû jelszóváltoztatás nem elég.

A csapat kiemelte: az ilyen támadásokat nem lehet egyértelmûen kiszûrni, de ezt a plusz figyelmeztetést csak alapos gyanú esetén küldik majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!