2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A kormány szerint a népességfogyásra nem a migráció a megoldásForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-11-02 19:57:59
Elindult a kormány csalad.hu honlapja, amely nemcsak a kormány intézkedéseirõl ad információt, de azt is segít kiszámolni, mennyi lesz az olvasónak a nyugdíja. Az apropó a Budapesti Demográfiai Fórum, amelyen arra keresik a választ, hogyan lehetne megállítani Európa népességfogyását. Egy dolog biztos: nem a bevándorlással.

Magánszemélytõl vette meg a ma indult www.csalad.huinternetes domaint a kormány. Azt a legjobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy tulajdonosa sokat keresett volna az üzleten, hiszen összesen egy forintot kért érte.

Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere egy hétfõi háttérbeszélgetésen elmondta: a tulajdonos cserébe annyit kért:„a kormány folytassa az eddigi családpolitikáját”.

Balog Zoltán is fontosnak tartja, hogy a kormány jól kommunikáljon

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Javítani a kommunikációt

A minisztérium nem titkolt célja, hogy a honlappal javítsa a kommunikációt, ezért nemcsak a nyugdíj és a gyermekvállalási támogatások összegét lehet rajta kiszámolni, de a kabinet intézkedéseit is elmagyarázza.

Mint azt az Origo korábban megírta, a kormány õsszel kezdett új kampányba „családbarát ország” jelszóval.

„A családtámogatási rendszerben olyan sok változás történt, hogy a nyilvánosság nem mindig tudja követni. Ezért fontos, hogy a megfelelõ helyen tájékoztassuk õket” - mondta akkor Novák Katalin államtitkár.

Novák Katalin államtitkár mutatta be a csalad.hu honlapot

Fotó: Bielik István - Origo

Jön a demográfiai fórum

A honlap indulásának egyikapropója a csütörtökön kezdõdõ, háromnapos Budapesti Demográfiai Fórum.Ezen 18 országból politikusok és szakértõk keresik majd a választ arra, hogyan lehetne megállítani Európa népességének riasztó csökkenését. Az eseményre Ferenc pápa is küld üzenetet.

A migráció nem megoldás

Balog Zoltán kiemelte: Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy a népességfogyásra nem megoldás a migráció, helyette belsõ választ kell adni, azaz erõsíteni és támogatni kell a családokat. A fórum üzenete, hogy"az erõs nemzet alapja az erõs család"- hangsúlyozta a miniszter.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!