2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megvan, melyik biztosítókhoz mennek, akik kötelezõt váltanakForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-11-03 20:36:09
Az új kötelezõ biztosítási tarifák miatt szinte minden autósnak emelkedik a díja, ami újra 100 milliárd fölé növelheti a biztosítók éves díjbevételét. Az elsõ nap kalkulációi alapján idén öt biztosító számíthat az ügyfelek kiemelt figyelmére, a váltók átlagdíja pedig meghaladja a tizennégy ezret.

Az elõzetes várakozásoknak megfelelõen alakult az idei kötelezõ biztosítási kampány elsõ napja, írja közleményében a Biztosítás.hu biztosítási portál. Kevés autós talál magának olcsóbb kötelezõt, sokan azzal szembesültek, hogy biztosítóváltással ugyan csökkenteni tudják a díjemelésük mértékét, de ténylegesen megtakarítani (vagyis a jelenleginél olcsóbbra váltani) már csak kevesen tudnak. Ennek elsõsorban a károk számának növekedése az oka, ami a biztosítók számításai alapján továbbra is veszteségessé teszi a kötelezõ biztosítási üzletágat.

14300 az átlag

A Biztosítás.hu által közreadott adatok szerint az elsõ nap kötött szerzõdések átlagdíja 14 300 forint lett, amire még rájön a 30 százalékos gépjármû biztosítási adó (mindez tavaly még csak 12 500 forint plusz adó volt).

Négy biztosító az élen

A biztosítót váltók az elsõ napon a K&H, az Allianz, a Signal, az MKB és az Union biztosítókat részesítették leginkább elõnyben választásuknál.A váltók száma ugyanakkor 20-25 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi kampány elején,ami azt mutatja, hogy a legtöbben - mivel olcsóbbat nem igen találnak jelenlegi biztosítójuk 2016-ra szóló ajánlatánál - elfogadják az 1500-2000 forint körüli, kis mértékû díjemelést biztosítójuktól.

Négy biztosítóhoz megy a váltók legtöbbje

Vége a díjcsökkentésnek

Az egyénenként kis mértékû emelés piaci szinten azért jelentõsen növelheti a biztosítók összesített díjbevételeit. A 2013-as - a díjakat visszapattanásra késztetõ 83 milliárdos - mélypont után kialakult tavalyi 92 milliárd forintról a tegnapi és az idén év közben végrehajtott díjemelések együttes hatására az éves összesített kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási (kgfb) díj újra elérheti a 100 milliárd forintot.Ez még mindig sokkal kevesebb, mint a 2008-as rekord év díjbevétele,amikor a magyar autósok összesen 142 milliárdot fizettek be gépjármû-felelõsségbiztosításokra. Az internet biztosította transzparencia tehát még mindig jelentõs mértékben leszorítja a kgfb díjait, azonban az is látszik, hogy a kötelezõ biztosítási díjcsökkenés egyelõre véget ért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!