2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szerdától több lakáshiteles juthat állami segítséghezForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-08 14:36:59
Szerdán lép életbe az a törvénymódosítás, amely a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek szélesebb körének nyújt segítséget

- áll a Pénzügyminisztérium (PM) keddi közleményében.

 

A jövõben az áthidaló kölcsönt minden munkanélküli igényelheti, ha 2008. szeptember 30-a után veszítette el állását, függetlenül annak okaitól. Meghosszabbodik a kedvezményes hitel felvételének és visszafizetésének a határideje is.

A gazdasági válság hatásai miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó törvény alapján már ez év közepétõl igénybe vehetõk a kedvezmények, a segítség azonban eddig kevés rászorulóhoz jutott el. A kormány és a parlament döntése alapján szerdától meghosszabbodik az áthidaló kölcsön visszafizetésének határideje, csökken a minimálisan fizetendõ törlesztõ összeg és a nagyobb értékû lakással rendelkezõk is igényelhetik a segítséget.

Meghosszabbodik a kedvezményes program igénybevételének határideje is: az új szabályok szerint az áthidaló kölcsönt 2010. december 31-ig lehet igényelni. A lakáshitellel rendelkezõk által elérhetõ kedvezmények formáiról, igénybevételük módjáról a PM honlapján részletes tájékoztató található a Tájékoztató a lakáshiteleseknek menüpont alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!