2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
29 ezer forintot költünk karácsonyi ajándékokraForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-11-12 19:35:48
A magyar háztartások átlagosan 43 ezer forintot szánnak karácsonyi kiadásokra idén, ebbõl 29 ezer forintot terveznek ajándékokra költeni, hitelt csak kevesen vennének fel, derült ki a Cofidis hitelmonitor legfrissebb felmérésébõl.

A lakosság többsége, 82 százaléka aktuális jövedelmét használja a karácsonyi költségek fedezéséhez, míg 35 százalékuknak korábbi megtakarításaihoz is hozzá kell nyúlnia. Hitelt mindössze a lakosság 5 százaléka venne fel.

A felmérés készítõi arról is beszámolnak, hogy a korábbinál kedvezõbb a hitelfelvétel megítélése. Az utóbbi négy évben a legmagasabb értékére, 16 százalékra nõtt a hitelelfogadók, míg 7 százalékponttal csökkent a hitelellenesek aránya. Így ma még nagyobb számban képviseltetik magukat azok, akik számára a hitel bizonyos élethelyzetekben elfogadható, még ha látják is a negatívumait, magyarázzák az eredményeket a felmérést készítõk.

A brókerbotrány hatása

A hitelfelvételi kedvet negatívan befolyásoló brókerbotrányról a megkérdezettek 87 százaléka hallott valamit, de alig ötödük tudja csak pontosan, hogy mi történt. Az eset visszaveti a bizalmat,a botrányról értesültek több mint felének megrendült a pénzintézetekbe vetett bizalma,ám ennek ellenére csak alig több mint harmaduk jár el óvatosabban, fektet nagyobb energiát a fellelhetõ pénzügyi ajánlatok összehasonlításába, áll a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!