2024. április 24. Szerda, György.
 
Rablás DerecskénForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2015-12-01 19:59:56
A derecskei rendõrök õrizetbe vették a 16 éves lányt és 18 éves társát.

Egy férfi tett bejelentést 2015. november 29-én 3 órakor a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletére arról, hogy Derecske, Keleti utcán két általa ismert személy bement a házába, és gyógyszereket, valamint cigarettát kerestek nála.

A rendõrök a helyszínre mentek és adatgyûjtést végeztek, amelynek során megállapították, hogy V. Gyula és 16 éves társa a sértett házának ajtaján döbögtek, majd mivel a férfi nem nyitotta ki, ezért rugdosni kezdték azt. A támadók ezután a korábban kitört ajtóüvegen benyúlva kinyitották az ajtót és bementek a sértett a házába, ahol a férfitól gyógyszert és cigarettát követeltek. Az 57 éves férfi nem adott, ezért a 18 éves V. Gyula töltött magának több szál cigarettát, amit elrakott, majd a sértett felszólítására társával együtt elhagyták a házat. Néhány perc múlva a derecskei lány és a csökmõi férfi visszamentek a sértetthez, akitõl ismét gyógyszert követeltek és mikor nem kaptak, akkor a férfit többször megütötték, eközben átkutatták a házat. A sértett erre közölte támadóival, hogy már értesítette a rendõrséget, akik erre ismét távoztak.

A rendõrök a lányt és a férfit Derecskén elfogták és elõállították a rendõrõrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd õrizetbe vették õket és kezdeményezték elõzetes letartóztatásukat.

A sértett a bántalmazás következtében az elsõdleges orvosi vélemény alapján könnyû sérüléseket szenvedett.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Derecskei Rendõrõrs a terheltek ellen rablás bûntett, magánlaksértés bûntett, valamint könnyû testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!