2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Simon Gábor váltja Draskovicsot?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-09 11:43:20
A miskolci szocialista képviselõ lehet az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Még nem tudni, ki örökli az igazságügyi és rendészeti miniszteri bársonyszéket Draskovics Tibor távozása után. Több név is felmerül, többek között Bene László volt, illetve Bencze József jelenlegi országos rendõr-fõkapitány neve, de Bárándy Péter volt igazságügyminiszter lehetséges kinevezésérõl is hallani.

A Népszabadság szerint a miniszteri poszt legesélyesebb várományosa a miskolci Simon Gábort, az MSZP országos etikai és érdekegyeztetõ bizottságának elnöke, a parlament igazságügyi bizottság tagja. Simon Gábor megkeresésünkre az ilyenkor elvárható szerénységgel reagált: örül neki, hogy potenciális jelöltként szóba került a neve, de még konkrét felkérést nem kapott.

Nyakó István, az MSZP szóvivõje szerint a párt nem támaszt személyi elvárásokat Bajnai Gordon miniszterelnök elé, a lehetséges igazságügyi és rendészeti miniszter személyérõl az MSZP fórumain nem esett szó. Korábban azt lehetett tudni, hogy a miniszterelnök döntését kedden jelenti be, de erre lapzártánkig nem került sor. Nyakó István úgy tudta, a héten várható, hogy Bajnai Gordon megnevezi Draskovics Tibor utódját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!