2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Tiszta múlt és két év munkaviszony kell a csokhozForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-12-23 16:32:56
Büntetlen elõélet, továbbá visszamenõlegesen két év folyamatos társadalombiztosítási jogviszony igazolása is szükséges lesz azoknak, akik élni szeretnének a háromgyermekesek támogatását szolgáló, kétszer tízmillió forint támogatással kiegészített új családi otthonteremtési kedvezmény lehetõségével.

Az állam tízmillió forint vissza nem térítendõ támogatást ad új lakás vásárlásához azoknak, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak és további kedvezményes, 10 millió forintos hitelt is kaphatnak.  

Magyar Idõkben megjelent információk szerinthitelképesnek kell bizonyulni ahhoz, hogy az állami támogatású, 25 év futamidejû 10 millió forint hitel igényelhetõ legyen.A csak bankokon keresztül benyújtható igénylések elbírálásának átfutási ideje legfeljebb 30 nap lehet. A támogatási összeg felhasználását számlákkal kell igazolni, de lehetõség lesz elõlegszámla benyújtására is.

Az új otthonteremtési támogatási rendszerben ha egy támogatott családban önhibán kívül nem születik meg a harmadik gyermek, a már felvett 10 millió forintos támogatást arányosan kell visszafizetni, vagyis a két gyermek esetén járó 2,6 millió forintot levonva, összesen 7,4 millió forintot kell visszajuttatni az államnak. A tervek szerint más visszafizetési feltételek vonatkoznak azokra, akik vállalják a három gyermeket, ám meggondolják magukat. Az ilyen esetekben "büntetõkamatra" lehet számítani.

A büntetlen elõélet és a két év folyamatos munkaviszony mellett a kormány azt is feltételül szabja, hogy a támogatás igénylõiházasok legyenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!