2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A közmunkás két helyrõl kap pénzt, ha rendes állást találForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-05 19:25:45
Hárommilliárd forintot szán a kormány arra, hogy ösztönözze a közmunkások átlépését a versenyszférába. 2016 februárjától, ha egy közmunkás piaci állást talál, akkor havonta felveheti azt a pénzt is, ami a közmunkás-jogviszonyból még járna neki.

A kormány újabb foglalkoztatást segítõ programokat indít az év elsõ felében, elsõként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába címû segítõ program kezdõdik el - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára.

A közmunkásbért is megkapja

Cseresnyés Péter kiemelte: a február 1-én induló program tervezett keretösszege 3 milliárd forint, a kormány tervei szerint 20-25 ezren léphetnek át a közfoglalkoztatásból az elsõdleges munkaerõpiacra.

Ha egy közfoglalkoztatott a szerzõdése lejárta elõtt piaci állást talál, akkorhavonta felveheti a közfoglalkoztatási jogviszonyból a hátralévõ idõszakra a foglalkoztatást helyettesítõ támogatás összegét is.

Bõvítenék a gyakornoki programot

Cseresnyés Péter elmondta, hogy a kormány tervei között szerepel még a gyakornoki program kibõvítése a szakképzettséggel rendelkezõ pályakezdõk támogatása érdekében, valamint a rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módok bevezetése is. Kifejtette: a gyakornoki programra azok a mikro,- kis- és közepes vállalkozások pályázhatnak majd, amelyek vállalják a 25 év alatti szakképzettséggel rendelkezõ fiatalok foglalkoztatását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!