2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Lakástakarékról szóló infókkal bõvítették a csokotForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-13 21:16:46
Hét pontba gyûjtötték a családok otthonteremtési kedvezményérõl szóló legfontosabb infomációkat a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján. Hangsúlyozzák, hogy csak hitelintézeti elbírálás után állapítható meg, hogy valaki jogosult-e valamely támogatási formára.

Részletes ismertetõk jelentek meg a különbözõ lakáscélú állami támogatási formák igénybevételének legfontosabb feltételeirõl acsalad.hu oldalon.

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján hét pontban gyûjtötték össze a használt lakás vásárlása, lakásbõvítés, lakáskorszerûsítés, valamint a legfeljebb kettõ, illetve legalább három gyerek esetén igényelhetõ, új lakás vásárlása vagy lakásépítés esetén elérhetõ állami támogatási formák igénybevételének feltételeit.

A család.hu oldalon minden fontos információ fent van

Forrás: Northfoto

Újabb kiegészítések vannak

A Nemzetgazdasági Minisztérium által összeállított tájékoztatókban nemcsak a családok otthonteremtési kedvezményének részletei olvashatók, hanem a különbözõ esetekre igényelhetõ kamattámogatott lakáskölcsönökrõl,az állami kezességrõl és a lakástakarék-pénztári megtakarításokról is vannak információk.
Hangsúlyozták, a tájékoztatók a támogatások igényléséhez szükséges alapvetõ információkat tartalmazzák, az viszont csak a hitelintézeti elbírálás után állapítható meg, hogy valaki jogosult-e valamely támogatási formára.

A tavaly júliustól bevezetett egyösszegû, vissza nem térítendõ lakáscélú támogatás, a családok otthonteremtési kedvezménye januártól további lehetõségekkel bõvült. Így például a három, vagy több gyermeket nevelõ, illetve vállaló családok 10 millió forint vissza nem térítendõ támogatást és ugyanekkora összegû kedvezményes hitelt igényelhetnek.

Az új otthonteremtési program elemei közé tartozik a lakásépítési áfa csökkentése, nõttek az egy- és kétgyermekes családoknak szóló támogatási összegek és megkönnyítették az igénylés feltételeit is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!