2021. június 19. Szombat, Gyárfás, Zóra.
 
Egyre közelebb a vasutassztrájkForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-02 20:21:27
  Elfogadhatatlannak tartja a VDSZSZ Szolidaritás, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne emelkedjen, mi több, esetleg csökkenjen. Úgy tudjuk, ha nem lesz megállapodás a szakszervezetek és a MÁV-csoport között, akkor február 8-án, hétfõn nagy bejelentést tesznek a vasutasok.

Halasi Zoltán a VDSZSZ elnöke az Origónak azt mondta, november óta tartanak a bértárgyalások a munkáltatóval. Sok mindenben sikerült már megállapodni, mint például a béren kívüli juttatásokban, de abérekrõl egyelõre nem jutottak egyezségre a MÁV-csoport vezetõivel. A tárgyalások megrekedtek, mivel a MÁV nem hajlandó teljesíteni bérköveteléseinket - mondta Halasi Zoltán.

A MÁV 40 ezer dolgozójának a bére leszakadt a nemzetgazdasági átlagtól. Halasi Zoltán azt mondta, a vasutasok 5 százalékos alanyi jogú alapbérfejlesztést és 2,7 százalékos differenciált bérfejlesztést szeretnének, valamint olyan középtávú stratégiát, amivel a vasutasok életkörülményei stabilizálhatók.

A jövõ héten minden kiderül

VDSZSZ Szolidaritás elnöke azt mondta, a választmányi együttes ülésükön úgy döntöttek, felhatalmazzák a VDSZSZ Szolidaritás elnökségét a többi vasutas-szakszervezettel

közös sztrájk meghirdetésére,ha a bértárgyalások továbbra sem vezetnek eredményre. Az esetleges munkabeszüntetés idõpontját az elnökség határozza majd meg.

A VDSZSZ elnöke azt mondta, még a héten egyeztet hét kisebb-nagyobb vasutas-szakszervezettel, és valószínûleg a jövõ hét elején a nyilvánosság elé állnak mindannyian.

A 40 ezer vasutas 80 százaléka szakszervezeti tag. Halasi Zoltán szerinttöbb eszköz is van a kezükben, amivel megbéníthatják akár napokig is a teherforgalom 100 százalékát, mivel az nem tartozik a minimális szolgáltatások közé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!