2024. április 24. Szerda, György.
 
Az olcsó benzin miatt ez vár a kenyérreForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-02 20:58:36
Az alacsony üzemanyagárak miatt elõreláthatólag nem mérséklõdnek a helyközi buszjáratok viteldíjai, a fuvarozók pedig a kötelezõ biztosítási díjak drasztikus emelése miatt nem szállítanak olcsóbban.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a NiT Hungary ügyvezetõ fõtitkára a Népszabadságnak azt mondta, elenyészõ az üzemanyagárak csökkenésének hatása a közúti fuvarozók egyéb költségeinek növekedése mellett.

Drágult a kötelezõ

A belföldi tankolás olcsóbbá válása jó hír, de a rendszeresen külföldön is tankoló kamionosoknak akkora könnyebbséget nem jelent, hogy ellensúlyozná a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítások drágulását. Jelezte, hogy tavaly év végéna díjak átlagosan 40 és 100 százalék közti emelésével szembesültek a fuvarozók.

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szóvivõje elmondta, a gázolajárak csupán néhány százalékát teszik ki a fuvarozási költségeknek.

Ha csak az üzemanyagok ára mérséklõdne, és más költségek nem emelkednének, akkor csökkennének a fuvarozók díjai is. De az egyéb költségek is változnak, ezért a vállalkozások a terheik növekedését érzékelik.


Elõreláthatólagnem mérséklõdnek a helyközi buszjáratok viteldíjai sem,részben azért, mert a Volán-társaságok költségeiben csupán néhány százaléknyi csökkenést hoz az olcsóbb gázolaj.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára azt mondta, a benzinen megspórolt összegnek csak csekély része jelent meg az élelmiszer- és az iparcikkpiacon, a fogyasztói árakból nagyítóval is nehéz lenne kimutatni a benzinár hatását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!