2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megint pontosítják a csokotForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-08 18:07:02
A héten megjelenik a két rendelet, amely a használt és az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezmény részleteit foglalja össze.

Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta az állami televízióban, hogy a csok nagyon komoly otthonteremtési program, amellyel egy fennálló, reális igényre adnak jó választ.

Emlékeztetett arra, hogy a programmal két célja is volt a kormánynak: a demográfiai helyzet javítása és a gazdaságélénkítés.

Két új rendelet jön

Novák Katalin felidézte: korábban sokféle szabály vonatkozott a támogatásokra, a kormány pedig ígéretet tett arra, hogy áttekinti a tapasztalatokat, és két új rendeletben foglalja össze az otthonteremtési kedvezménynek a használt, illetve új lakásokkal kapcsolatos szabályait. Mint mondta, a rendeletek kodifikációja még tart, de a héten megjelennek.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár

Fotó: Bielik István - Origo

Hozzátette: arra törekedtek, hogy megszüntessék a rendszer bonyolultságát.

Az államtitkár utalt arra, hogy változtak a csok szabályai, elsõsorban a használt lakásokkal összefüggésben, mivel tavaly is az igénylõk jelentõs többsége használt lakáshoz vette igénybe a csokot. Mint mondta, korábban a használt lakásoknál az ingatlan méretétõl is függött a támogatás mértéke, ezt most az új építésûekhez hasonlóan már csak a gyerekszám határozza meg. Változás az is, hogy a használt ingatlanok vásárlásánál már 35 millió forint az értékhatár maximuma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!