2024. április 24. Szerda, György.
 
Sztrájkra készülnek a volánosok isForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-09 18:29:14
Sztrájkra készülnek a volándolgozók, miután a második tárgyalási fordulón is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak. Az ismételt sikertelenség kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, olyannyira, hogy megalakították a sztrájkbizottságot.

A munkáltatóval történt egyeztetésen a szakmában mûködõ érdekképviseletek fenntartották korábbi, 7,5 százalékos bérkövetelésüket és a szintén korábban megfogalmazott bérfelzárkóztatási igényüket – mondta Baranyai Zoltán, a „Volános" Szakszervezetek Együttmûködési Fóruma szóvivõje. Miután a követelések teljesülésére ismét nem kaptak ígéretet, sõt a munkáltatói ajánlat és a munkavállalói oldalkövetelése egy jottányit sem közeledett egymáshoz, a szakszervezetek bejelentették a sztrájkbizottság megalakítását.

Az érdekképviselõk felhívták a munkáltatói oldal figyelmét: amennyiben a következõ (február 15.) tárgyaláson sem mozdul el érdemben a bérfejlesztési ajánlat, akkor a sztrájkbizottság megkezdi a sztrájk elõtt kötelezõ 7 napos egyeztetését.

Nagy a felháborodás

A szakszervezeteket felháborította, hogy miközben a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. (MNV)korábban kiadott nyilatkozata szerint „kidolgozás alatt áll a bérajánlat", ma kiderült, hogy ez a bizonyos ajánlat egyetlen filléremelést sem tartalmaz.Tehát semmivel nem különbözik a kidolgozás elõtti állapothoz képest – hívta fel a figyelmet a szóvivõ. A munkavállalókat végtelenül felháborítja, hogy miközben az ágazaton belül más közlekedési cégnél érdemben elmozdultak a tárgyalások, a „Volánok-nál" semmi nem történt. Nem marad más hátra, a szakszervezetek a lehetõségükre álló eszközökkel fognak eredményt kikényszeríteni szögezte le Baranyai.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!