2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vadonatúj ipari park épül Biharkeresztesen, három cég már be is jelentkezettForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-11 15:19:35
A megyei területfejlesztési operatív program lehetõséget ad az önkormányzatoknak ipari parkok építésére, amivel sok helyen élni akarnak. Ám kevés olyan település van, ahol már a betelepülni szándékozók kilétét is ismerik. Biharkeresztes polgármestere errõl számolt be lapunknak.

Barabás Ferenc elmondta, a rendszerváltást követõ években munkahelyek százai szûntek meg a településen, így manapság sok embert, közel 400-at, csak közmunkásként tudnak foglalkoztatni. Ugyanakkor az olcsó munkaerõ és a határ menti fekvésük miatt várható volt, hogy a befektetõk figyelmét elõbb-utóbb felkeltik. Ezért évek óta tervezik egy a ipari park létrehozását, melyre most az újabb uniós fejlesztési ciklus lehetõséget teremtett.

Mintegy 400 millió forintos forrásból szeretnék kialakítani a könnyen elérhetõ, 8 hektáros, közmûvekkel teljesen ellátott ipari parkjukat, közvetlenül a 42-es fõút várost elkerülõ szakasza mellett. Tervüket nagyban segítheti, hogy a terület felére már meg is vannak a jelentkezõk, három vállalkozás jelezte betelepülési szándékát. Egy építõipari termékeket elõállító céggel és egy tejfeldolgozóval ezt írásban is rögzítették. Rajtuk kívül egy nagybani piacnak is helyet adna a park, amely ezzel mezõgazdasági termékek nagykereskedelmét tenné lehetõvé, javítva a város vonzáskörzetében tevékenykedõ õstermelõk értékesítési lehetõségeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!