2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A csok miatt változik egy fontos jogszabályForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-19 23:52:09
A polgári törvénykönyv jelzálogjogi rendelkezéseinek átalakítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszabb távon a lakáshitelkamatok csökkenjenek és a családi otthonteremtési kedvezmény sikeres legyen – hangsúlyozták az igazságügyi és a gazdasági tárca, illetve a Magyar Nemzeti Bank szakemberei az Igazságügyi Minisztériumban tartott háttérbeszélgetésen, amin az Origo munkatársa is jelen volt.

Nagy Márton, az MNB alelnöke rámutatott: az önálló zálogjog visszaállítása után szállhat be a jegybank szabályozási és más eszközökkel is a jelzálogpiac újjáépítésébe, ezért is sürgetõ a módosítás.

A csok miatt is változhat a Polgári törvénykönyv

Forrás: Napi Gazdaság

Bodzási Balázs, az IM helyettes államtitkára hozzátette: a 2014. március 15-én életbe lépett új Ptk. módosítása azért is szükséges, mert nincs összhangban a kötelezõ uniós rendelkezésekkel.

A tárca munkatársai elmondták: márciusban a kormány elé kerülhet a javaslat, a parlament pedig még a nyári szünet elõtt elfogadhatja. Abban az esetben a zálogjogra vonatkozó Ptk.-módosítás július 1-jén, illetve 2017. január 1-jén életbe léphet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!