2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
APEH-ellenõr vs. piaci kofákForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2009-12-11 09:35:58
Macska egér játék folyik a pénzügyõrök és az árusok között a Józsefvárosi piacon. Ha kell, minden nap ellenõriznek az APEH ellenõreivel közösen.

Ezt ígérik a vámosok, miután csak az elmúlt napokban 100 millió forint értékben foglaltak le hamis árut. Az APEH 25 millió forint bírságot szabott ki mostanáig, miközben tovább virágzik az illegális kereskedelem a piacon.

 

Cselekhez folyamodnak az ellenõrök


Nem volt könnyû kinyitni a gyanús konténert egyszerû fogóval és pajszerrel.

„Elsõ ránézésre még olyan viszonylag jobb minõségû hamisítványnak tûnik” – mondta Sipos Jenõ, a VPOP szóvívõje.

10 millió forint értékû hamis árut tartogattak a konténerben, és ilyenbõl több száz van, csak a piac területén. Van ott minden, kabát, sapka, pulóver, hamis cd-k, dvd-k, parfümök, játékok.

Pedig az ellenõröknek nincsen könnyû dolga. Érkezésük híre - azt mondják - gyorsabban terjed, mint a fény.

„Az adóellenõreink fotóját kiteszik, illetve 4-5000 forintért egymás között a kereskedõk árulják. Ezt mi, amikor megtudtuk, akkor elkezdtük cserélni az ellenõreinket, akár még vidékrõl is hozunk fel ellenõröket” – mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvívõje.

Csütörtökön már együtt járt az APEH-ellenõr a pénzügyõrrel, mert a rajtakapott árusok gyakran megtámadják õket. A minap egy vámos csuklójába harapott egy mérges eladó.

- Egyre gyakrabban találunk közbiztonságra veszélyes eszközöket is, sokkolót, viperát, dobócsillagot – mondta Sipos Jenõ, a VPOP szóvívõje.

- Ez szokatlan? Ez tavaly nem volt?

- Hát az elmúlt idõszakban vált jelentõssé.

A szokásos karácsony elõtti elsõ petárda szállítmányt csütörtökön foglalták le a pénzügyõrök. De biztosak benne, hogy nem ez volt az utolsó. Azt ígérik, hogy év végéig minden nap ellenõrizni fognak, és mindaddig, amíg el nem ûzik az illegális boltosokat. Az akció alapja tehát a kifárasztás - minden attól függ, ki bírja tovább.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!