2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nem sokáig örülhetünk a napsütésnekForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-03-03 10:58:54
Csütörtökön nyugat felõl újabb csapadékzóna érkezik, az északkeleti tájak kivételével sokfelé fog esni, a Dunántúlon ismét havazhat - írja az Idõkép friss elõrejelzésében.

A szerdai szárazabb, naposabb idõt követõen csütörtökön nyugat felõl újabb ciklon éri el térségünket.

Délután inkább csak a Dunántúl nyugati részén eshet, majd estétõl a csapadékzóna északkelet felé tolódik, az északkeleti országrész kivételével ismét sokfelé szükség lesz az esernyõkre, fõként az ország nyugati felén többfelé jelentõs mennyiségû, helyenként akár 20-30 mm csapadék is hullhat.

 

A nyugati tájak fölé a magasban hidegebb levegõ áramlik, így elsõsorban az Alpokalján, majd péntekre virradóra a Bakonyban az esõ mellett havas esõ, havazás is elõfordulhat, a magasabb hegycsúcsokon átmenetileg néhány centiméter vizes, tapadó hóréteg is kialakulhat.

Pénteken eleinte még többfelé, napközben aztán egyre kevesebb helyen eshet, a felhõzet fokozatosan szakadozni, vékonyodni kezd.

A mérsékelt keleties szél csütörtökön fokozatosan északkeletire, nyugaton északira fordul, egyre többfelé megélénkül, a Dunántúl nyugati, délnyugat részén megerõsödik, ott éjjel és péntek reggel nem lesznek ritkák a viharos széllökések sem, de napközben veszít erejébõl a légmozgás.
Hétvége

Hétvégén is marad a változékony idõ. Szombaton a nap nagy részében csapadék nem várható, az élénk, erõs délies széllel pedig melegebb levegõ áramlik fölénk, így délután 11-16 fokot mutathatnak a hõmérõk. Elõreláthatólag este érkeznek nyugatról újból esõfelhõk, így vasárnap reggelig ismét többfelé valószínû esõ. A hét utolsó napján kissé szeles, de alapvetõen enyhe idõre van kilátás, a gyakran megnövekvõ felhõzetbõl szórványosan továbbra is számítani kell záporokra, helyenként akár egy-egy zivatarra is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!