2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Egy nõ félrelépésének 4 okaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-11 11:32:50
Miért lép félre a nõ, és hogy elõzhetjük meg a bajt?

A megcsalás valahogy mindig a férfiak kiváltsága volt – legalább is a közvélemény szerint -, manapság viszont egyre gyakoribb a hûtlenség a nõk részérõl. Miért lép félre a nõ, és hogyan elõzhetjük meg a bajt?

 

A megcsaltak 70 %-ának fogalma sincs arról, hogy a párja hûtlen. Ebbe beletartoznak azok a férfiak is, akik teljes megdöbbenéssel fogadják, amikor kiderül. Pedig mi mondjuk nekik, állandóan mondjuk, hogy mire lenne szükségünk, de a legtöbben csak bólogatnak, vagy nyaggatásnak veszik...

 

Természetesen a megoldás nem a félrelépés, ezért érdemes megnézni, milyen okok vezetnek idáig, és hogyan maradj hûséges a párodhoz, amikor legszívesebben máshol keresnél egy kis boldogságot.

 


Miért lép félre a nõ?

1. Érzelmileg nem kap eleget


A nõk sokkal emocionálisabbak, mint a férfiak. Ezért amikor egy nõ úgy érzi, a párja érzelmileg eltávolodott a kapcsolattól, a gondolataiban, az életében nem játszik elég fontos szerepet, akkor szüksége lesz valakire, aki bókol neki, aki üzeneteket küldözget, felhívja õt csak úgy, és aki csodálja. Legalább egy idõre.


2. Nyomasztó unalom


Nem csak a hétköznapokban – ugyanaz a rutin, ugyanazok az emberek -, hanem a hálószobában is. Ha évekig ugyanazzal a férfival kell ugyanabban a pózban vagy ugyanazon forgatókönyv alapján szeretkezni, bizony nagyon csábító lehet egy kínálkozó kaland lehetõsége.


3. A férfi nem értékeli eléggé


Amikor egy nõ azt érzi, nem kap elegendõ figyelmet élete párjától, akkor máshol fogja azt keresni. Erre kiváló táptalaj a munkahely, hiszen eleve ott egy kapocs a közös célok, az együtt töltött idõ és a lelkesedés miatt. Egy olyan kolléga, aki nap mint nap kimutatja elismerését és csodálatát csábító lehet, amikor otthon nem kapod ennek a töredékét sem.


4. Megváltozott élethelyzet


Amikor két ember fiatal és egymásba szeret, még valószínûleg ugyanolyan elképzeléseik, terveik vannak, ezért lelkesek a közös élettel kapcsolatban. De az idõ múlásával, ahogy személyiségük is fejlõdik, átalakulnak a prioritások, az igények. Elõfordulhat, hogy néhány évvel korábban még egészen mást akart, teljesen más célokkal rendelkezett egy nõ, mint most. Így gyakori, hogy „belefut” valakibe, aki pont azt testesíti meg, amire valójában (vagy aktuális elképzelései szerint) vágyik.


Az elcsábulás ellenszerei


1. A beszélgetés hatalma

 

A kommunikáció – még ha nyûgös vagy kellemetlen is néhány téma– a legfontosabb dolog bármilyen kapcsolatban. Az emberek folyamatosan változnak, új benyomások alapján új irányokat vesznek, így fontos, hogy a másik mindig tudja, mi játszódik le bennünk, minek örülünk, mit tartunk értékesnek és érdekesnek.

2. A spontaneitásra szükség van

 

Ha egy kapcsolat állóvízre kezd hasonlítani, mindkét félnek meg kell változtatni a hozzáállását, és jobban örülni a pillanatnak. Kell egy kis izgalom a kapcsolatba, és már az is csodákat tesz, ha idõnként megváltoztatjátok a szokásokat, a rutint, és új szemmel, megújult vággyal tudtok egymásra tekinteni.


3. Kérj külsõ segítséget

 

Ha már komoly gondjaid vannak a kapcsolatban, nagyon jól jön valaki, akiben megbízol, akinek jó meglátásai, értékrendje, vagy igazán jól mûködõ kapcsolata van. Természetesen a legjobb, ha a saját pároddal tudod megbeszélni a dolgokat, de amikor ez nem lehetséges, sokat segíthet egy tapasztalt, jószándékú, külsõ nézõponttal rendelkezõ ember. Akár arra is ráveheted a kedvesed, hogy hármasban üljetek le beszélni, akkor hatékonyabb lehet a kommunikáció.

4. Mi tesz téged boldoggá?

 

Ha annyira eltávolodtatok egymástól, hogy már a beszélgetés vagy a külsõ segítség sem használ, nézz mélyen magadba, és gondold végig, mennyire vagy boldog ebben a kapcsolatban. Mik az igazán fontos dolgok, azok megvannak-e köztetek, vagy valami egész más miatt vagytok még mindig együtt? Ha a szakítás elkerülhetetlen, hát legyen úgy, de a megcsalás semmire sem megoldás. Mindig magaddal fogod hurcolni a lelkiismeret-furdalást.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!