2024. április 24. Szerda, György.
 
Hajdúsági útvonalat terveztek a kiránduló bicikliseknekForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-04 11:45:40
A Magyar Kerékpárosklub megyénkben is bizakodó turizmusfejlesztõ programját illetõen.

A Magyar Kerékpárosklub Összetekerünk! címmel regionális turizmusfejlesztési programot indított 2015 júniusában. A program célja, hogy jobb feltételek mellett több kerékpáros turista, eddig ismert vagy kevésbé ismert, de népszerûségre méltó területeket – egy útvonalra felfûzve – fedezhesse fel Debrecen környékét.

A tervezett útvonal olyan látnivalókat és pihenésre is alkalmas helyeket érint, mint a nagyhegyesi Kráter-tó, a Rickl-kúria és Kiserdei Szabadidõpark. A kijelölésre szánt nyomvonal végigvezet a Keleti-fõcsatorna festõi töltésén egészen Balmazújváros szomszédságáig, innen a Látóképi tófürdõ érintésével jut el a túrázó akár a Hajdúböszörmény fõterén álló Bocskai szoborig, Zelemér templomromja is méltán ismert célja a túrának.

A táv közel 75 km, de a tervezés során fontos szempont volt, hogy családok is könnyen teljesíthessék akár az egész távot, illetve egy-egy szakaszát. Ebben segít, hogy az útvonal egyes szakaszai vasúttal is megközelíthetõek, illetve könnyítésként rövidítõ, átvezetõ útvonalak kijelölését is betervezték.

Hosszas tárgyalássorozatot követõen a megvalósulásához közelít a projekt, amelyet Hajdúböszörmény és Nagyhegyes mellett közel 10 helyi szervezet is támogat Debrecenben. Vasárnap projektzáró túrával zárták ezt a szakaszt a szervezõk, körbetekerték a kialakítandó útvonalat, amelynek mentén közel kerültek a látnivalók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!