2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Illegális H1N1 elleni vakcinát reklámoznak az internetenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-17 13:45:55
Nincs forgalomba hozatali engedélye az Internetes portálokon reklámozott, H1N1 vírus elleni vakcinának.

- figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

 

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet arra hívta fel a figyelme, hogy nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel az internetes portálokon rendszeresen reklámozott homeopátiás Fluval- P, így forgalmazása illegális - írja a vg.hu.

Használata nem helyettesíti az allopátiás- Fluval P vakcinát. A készítménynek tulajdonított hatás, nevezetesen, hogy az allopátiás oltással párhuzamosan adva annak mellékhatásai kivédhetõek, klinikai vizsgálatokkal nem alátámasztott, összetétele és gyártási körülményei nem ismertek ezért alkalmazása nem biztonságos.

A hivatkozásokban megjelenõ állítás, mely szerint a homeopátiás termék ráerõsít az allopátiás készítmény hatására a teljes biztonság elérése érdekében, ugyancsak nem bizonyított.

A Világgazdaság Online beszámolója szerint: a világjárványt okozó H1N1 influenzavírussal szemben a megelõzés egyetlen hatékony eszköze a védõoltás. A magyar vakcina hatásos és biztonságos, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állásfoglalása szerint is. Alkalmazását a Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága, valamint a Szülészeti és Nõgyógyászati Szakmai Kollégium is ajánlja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!