2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Jövõre 310-320 forintos benzinForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-18 08:33:21
Miközben a héten éppen csökken valamelyest a hazai üzemanyagok ára, januártól drasztikus áremelkedés várható.

Miközben néhány éve az üzemanyagárak emelkedése miatt kitört taxis-sztrájk napokra megbénította az ország életét, ma már csak az igazán brutális mértékû áremeléseknek vagy -csökkentéseknek van esélyük arra, hogy a címlapra kerüljenek.


Jövõre azért kell a hajtóanyagok drágulásával számolni, mert emelkedik az árukba beépített jövedéki adó. Ráadásul elemzõk a következõ évre hordónként 80 dollár körüli olajárat jósolnak az idei 65 dolláros szinttel szemben. A jövedéki adó uniós szintre emelése a benzin esetében tíz, a gázolajnál pedig hét százalékos adóemelést jelent, amit akkor is megéreznek majd az autósok, ha a forint-dollár átváltási arány, illetve a nemzetközi olajpiaci jegyzésárak egyébként számunkra kedvezõen alakulnának.

De visszatérve az adóemelésre: az év elején a magyarországi töltõállomásokon akár 310-320 forintos benzin- és 290-310 forintos gázolajárakkal is találkozhatunk. (Jelenleg a gázolaj literenkénti átlagára 280, a benziné 300 forint kötül van.) Elemzõk arra figyelmeztetnek, hogy miután az egyes kutak árai között akár 20-30 forintos különbség lehet, alkalmasint akár 350 forintos literenkénti benzinárral is találkozhatunk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!