2024. április 24. Szerda, György.
 
Ismét emelkedhetnek a devizahitelek törlesztõrészleteiForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-18 13:58:13
A forint egy hónap alatt sokat romlott.

Várhatóan ismét magasabbak lesznek a devizahitelek törlesztõrészletei ebben a hónapban. A forint ugyanis egy hónap alatt sokat romlott - derül ki az RTL híradójából.

Csütörtökön már majdnem 280 forintot is elkértek egy euróért, ami egy hónapja még csak 265 forintba került. Az RTL híradója által megkérdezett elemzõ szerint még ennél is tovább gyengülhet a forint, de ez várhatóan nem lesz tartós.

Ezzel együtt drágult a svájci frank is. Novemberben 175, csütörtökön pedig már 185 forintot kellett érte fizetni. A forint gyengülése kihat a devizahitelek törlesztõrészleteire is. Ha valaki a múlt hónapban 80 ezer forintot fizetett a svájci frank alapú hitel törlesztésére, akkor ebben a hónapban várhatóan ötezer forinttal többet kell fizetnie.

Az elemzõk szerint a gyengülés legfõbb oka most nem a magyar gazdaság állapota. A világ fejlettebb részein ugyanis a befektetõk úgynevezett fejlõdõ piaci alapokba rakják a pénzüket, ebbe beletartozik Dél-Amerika, Ázsia néhány országa és kelet Európa is. Amikor meginog a bizalom, akkor nem csak a görög, mexikói befektetésüket adják el, hanem a magyar lengyel és egyéb más országokét is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!