2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Késnek a buszok és a vonatok is Hajdú-Biharban - mennyit?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-18 14:05:30
A megyeszékhelyen csütörtökön 160 munkás dolgozott az utak letakarításán, sózásán.

A 47-es és 48-as fõutakon járó helyközi buszjáratok esetében 15-20 perces késést okozott a hó csütörtökön, de a távolsági járatoknál (például a Debrecen-Szeged vonalon) 40 perc idõveszteséget eredményezett a hó – mondta el a Naplónak Balogh Gyula, a Hajdú Volán forgalmi és marketing igazgatója. A társaság járatainak túlnyomó része úgynevezett négy évszakos gumival közlekedik, kifejezetten téli gumira nincs elegendõ forrás.

A MÁV területi szóvivõje, Smid Norbert arról számolt be, hogy a fõ- és mellékvonalakon egyes szerelvényeknél néhány perc késéssel kell számolni. A váltókat (már amelyik nem melegíthetõ) folyamatosan takarítják, miként a peronokat és a lépcsõket is.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese elmondta: árokba csúszások jobbára a kevésbé takarított mellékutakon következtek be, de nem volt túl sok. Közlekedési balesetben az esti óráig senki sem sérült meg a megyében csütörtökön.

Ugyanakkor óvatosságra figyelmeztet az, hogy a mentõk a napi átlagnál mintegy 20 százalékkal több végtagsérült beteget szállítottak kórházba, láttak el.

 


Le a fékrõl!

A debreceni utak jelentõs részét takarító A.K.S.D. Kft. tájékoztatása szerint az önkormányzat szerda délután fél öt után elrendelte a forgalmasabb utak síktalanítását. A munkához 8 géppel láttak neki, majd rövidesen a kerékpárutak szórásához is hozzáfogtak.

Csütörtök hajnalban teljes létszámmal, azaz 85 fõvel és 30 géppel fogtak hozzá a hozzájuk tartozó területek letakarításához.

Gábor Zsombor, a debreceni önkormányzat városüzemeltetési osztályvezetõje közölte: az AKSD munkatársai mellett a Dehusz Kft. további 75 közcélú munkással végzi a lakótelepi járdák, gyalogátkelõhelyek takarítását.

Szerdán a megyében 8 személyi sérüléses baleset történt (hét könnyû, egy súlyos). A rendõrség figyelmeztett: a balesetek fele az idõjárási és látási viszonyokhoz való helytelen alkalmazkodás miatt következett be. A megcsúszó autósoknak: amikor a jármû kormányozhatatlanná válik, a lábukat vegyék le a fékrõl, hozzák egyenesbe a kocsit és csak akkor fékezzenek, amikor az már újra a kívánt irányban áll.

 

 

Fogadják meg!


– Hóban csakis téli abroncsokkal induljunk útnak (rövidebb féktáv! – Heves hóesésben, fagyott hóval borított úttesten nagyon hasznos a hólánc – Tartsanak nagyobb követési távolságot! – A gyalogosok lehetõleg csak a zebrán keljenek át, és vegyék figyelembe, hogy most az autók is csak nagyobb távolságon belül képesek megállni! – A kerékpárosok használjanak láthatósági mellényt!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!