2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Trükkös tolvaj: Rendõrnek adja ki magátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-23 11:07:11
Az elmúlt két hónapban hat feljelentés érkezett a rendõrségre, miszerint egy  fiatalember fõként idõs személyekhez becsengetett, és magát rendõrnek kiadva bejutott a lakásukba.

Az elkövetõ azt állította a gyanútlan idõs sértetteknek, hogy bejelentést kapott a rendõrség, miszerint a lakásukban bûncselekménybõl származó tárgyak találhatóak, ezért házkutatást kell, hogy tartson. Az általa színlelt házkutatás során talált ékszereket, készpénzt magához vette és azzal távozott, hogy a kollégái késõbb visszajönnek kihallgatásokat megtartani.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján sikerült beazonosítani azt a 28 éves elkövetõt, akit a mai nap folyamán fogtak el kollégáink, elszámoltatása folyamatban van.

Várjuk azon személyek jelentkezését, akiknél szintén járt a magát rendõrnek kiadó férfi és a sérelmükre történt bûncselekményrõl még nem tettek feljelentést hatóságunknál.

Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendõrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. szám „E” épület Fszt/1. számú hivatali helyiségében) vagy telefonon az 52/516-400/ 27-30-as telefonszámon, illetve a 107-es, 112-es segélyhívókon.

A rendõrség ezúton hívja fel a lakosság, különösen az egyedül élõ idõsek figyelmét, hogy idegeneknek ne nyissanak ajtót, ne engedjék be õket lakásaikban. Ha egyedül tartózkodnak otthonaikban, kérjék meg az ismeretlen látogatót, hogy térjen vissza késõbb, amikor esetleg a szomszédjuk, vagy valamelyik családtagjuk társaságában vannak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!