2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Robban a benzinbotrány: MSZP-Fidesz csörte, OMV kifogásForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-08 15:58:32
Újabb MSZP-s képviselõrõl derült ki, hogy anyagilag is érintett a botrányba fulladt kormányzati OMV-benzintenderben.

Több sajtóorgánum szerint újabb MSZP-s képviselõrõl derült ki, hogy anyagilag is érintett a botrányba fulladt kormányzati OMV-benzintenderben – írja csütörtöki közleményében Kontrát Károly fideszes honatya. Laboda Gábor után a soproni Kránitz László MSZP-s országgyûlési képviselõrõl is azt írják, hogy OMV-kút üzemeltetésében érdekelt – teszi hozzá. Információk szerint, a nyertes megtámadni készül a kormányzati benzintender döntését - írja a vg.hu.


Kránitz László vagyonnyilatkozatában szereplõ, olajtermékek forgalmazásával is foglalkozó, 50 százalékos tulajdonában álló cég székhelye ugyanis megegyezik a soproni OMV-kút címével.

Azt már tudjuk, hogy az MSZP-kormány a benzintender kiírásakor szándékosan az OMV-nek, ezáltal az osztrák államnak kedvezett – fogalmaz a Fidesz politikusa.

 

Most már az is bizonyosnak látszik – folytatja Kontrát –, hogy magát az MSZP-t is segíteni akarja a kormány, hiszen minden egyes állami autó megtankolása MSZP-s politikusok magánvagyonát gyarapítja - idézi a politikus közleményét a Magyar Nemzet.

A botrányos ügy miatt péntekre összehívták a rendészeti bizottságot is. A bizottság egyik MSZP-s tagja Laboda Gábor, akinek cége egy OMV-s kutat üzemeltet. Laboda egyébként úgy reagált: jelentéktelen tétel az ügyben az õ töltõállomása.


Mint a Világgazdaság is megíra, aMol maradt alul az OMV-vel szemben a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt végsõ tenderben.

Ugyanakkor a nyertes megtámadni készül a kormányzati benzintender döntését - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.


Az OMV azt kifogásolja, hogy a velük kötött szerzõdésbõl menet közben kimaradt a rendvédelmi szervek ellátása. Közben kiderült, az osztrák olajcég két másikkal közösen pályázott, így csaknem annyi benzinkútnál biztosítják az állami jármûvek tankolását, mint a vesztes Mol.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!