2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Útlezárás a Mihály-napi vásár miattForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-10 13:31:46
Hol lesz útlezárás a Mihály napi vásár miatt? Mire kell vigyázni? Itt megtudhatja!

Október tinegyegy-tizenkettedikén rendezik meg az õszi nagyvásárt a Böszörményi út Füredi úttól Vezér utcáig tartó szakaszán, illetve az Akadémia, Bólyai és Békéssy Béla utcákon. A vásár területét október tizedikén, pénteken délután fél hattól tizenharmadika hajnal kettõig zárják el a forgalom elõl. Így a 35-ös fõút felõl érkezõk, illetve az arra haladók a Doberdó út- Békéssy Béla utca- Mikszáth Kálmán utca- Nádor utca- Füredi út felé tudnak kerülni.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rendezvény ötven-ötvenötezer nézelõdõt vonz, így a bûncselekmények száma is megszaporodik a tömegben. Legtöbbször a zsebtolvajok lesik áldozatukat, illetve a gépjármûfeltörésekre kerül sor. A közbiztonság és a közrend fenntartása, a közlekedés zavartalanságának biztosítása, a jogsértõ magatartások megelõzése és felderítése a rendõrség feladata, emelett pedig számítani kell a közterületi rendõrök és civil ruhás nyomozók jelenlétére is.

A rendõrség azt javasolja az odaérkezõknek, fokozottan vigyázzanak értékeikre. Ha lehet, a pénztárcát, iratokat a táska belsõ zsebébe vagy nehezen hozzáférhetõ helyre tegyék, illetve a bankkártyájukat, amennyiben lehet, hagyják otthon, hiszen a vásárban csupán készpénzfizetésre van lehetõség. Pénzüket tegyék inkább kisebb címletekben több helyre, hogy az esetleges lopás esetén, kisebb káruk származzon belõle. Ha mégis szükséges a bankkártyát magukkal vinni, semmiképpen ne tegyék annak közelébe a PIN- kódot, hiszen ezzel megkönnyíthetik a tolvajok dolgát.

Amennyiben gépkocsival érkeznek a vásárra, ne hagyjanak semmilyen értéket az autóban, a táskát, a levehetõ rádióelõlapot vagy a kivehetõ rádiót vigyék magukkal! Ha mégsem, akkor tegyék be a csomagtartóba, hogy ne maradjon a tolvajok szeme elõtt.

A rendõrség kéri, hogy az oda érkezõk és az arra közlekedõk tartsák be a közlekedési szabályokat a parkolási helyek végessége ellenére is, illetve a forgalom egyenletes haladása és a testi épség védelme érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!