2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hamis edénykészletekkel teli teherautót fogott a NAVForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-08 11:27:05
Egy hónapon belül már a második hamis edényszállítmányt foglalták le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei Vámosszabadi térségében - írja az MTI. A mostani, több mint 600 millió forint értékû fogás címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt edénykészletek tartottak.

Kovács Mária, a NAV Gyõr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtószóvivõje elmondta, hogy az alig egy hónapja megállított kamion ellenõrzése véletlenszerû volt, de most célzottan ellenõrizték az ekáer-be bejelentett adatok alapján.

A szlovák rendszámú teherautóban 1150 darab edénykészletet találtak, amelyek megtévesztésig hasonlítottak egy másik cég által forgalmazott termékekre. A termékek csomagolása ugyan eltért a legutóbb lefoglalt hamis edénykészletekétõl, de a termékek ugyanúgy alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére. A hasonlóságot az eredeti edényekhez az érintett társaság szakértõje is megerõsítette.

A rakomány értéke 667 millió forint volt. . Az ellenõrök versenytárs utánzása miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A július 14-i szállítmány ellenõrzése után a NAV munkatársai abban a fõvárosi raktárban is ellenõriztek, ahová a kamion tartott. A rakomány és a raktárban tárolt edénykészletek értéke 835 millió forint volt, akkor iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!