2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Védtelenek a védett fogyasztók is?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-08 20:09:04
November végén kikapcsolták egy családnál az áramot, decemberben védendõ fogyasztók lettek, de azóta sem kapcsolták náluk vissza a szolgáltatást.

Másfél hónapja arra vár a gyõri család, hogy felszereljék náluk a kártyás mérõórát, amivel egy adott mennyiségû áramot elõre kifizetnek és azt használhatják el. Az E.ON-nál azt mondják, mostanában olyan sokan fordultak hozzájuk segítségért, hogy nem gyõzik a kártyás órák felszerelését.

Hosszabbítókkal jut el az áram a társasház pincéjébõl a család lakásába. A földön mindenhol kábelek, a legfontosabb háztartási berendezések ezekrõl mûködnek. A kazán is, hogy legyen fûtés.

A háromgyerekes családnál tartozásuk miatt tavaly novemberben kapcsolták ki a villanyt. Decemberben védendõ fogyasztóvá nyilvánították õket, de a szolgáltatást azóta sem állították vissza náluk.

"Kártyás mérõórát ajánlottak, amit persze rögtön elfogadtunk és azóta is csak várjuk. Hitegetnek egyfolytában, semmi mást, csak hitegetés kapunk azóta, áramot nem" – mondta Kovácsné László Katalin.

Ha valaki védett fogyasztóvá válik, nem kapcsolják ki nála a szolgáltatást és tartozását részletekben is fizetheti. Az elõre fizetõs mérõórát általában 3 hét alatt szerelik be, mostanában ez tovább tart.

"Leginkább télen, illetve már a kikapcsolást követõen kezdeményezik a védett fogyasztóvá nyilvánítást maguk a fogyasztók, ezért ez a téli idõszakban egy kicsit feltornyosulhat" - mondta Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt sajtóreferense.

Csak az elmúlt pár hétben több mint 20 ezren kérték a szolgáltatótól, hogy védetté nyilvánítsák õket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!